Knäckiga choklad- och kokosrutor

Denna efterrätt gjorde jag igår den var så enkel men ändå så SJUKT god!
Den måste ni testa göra ;)
Knäckiga choklad- och kokosrutor
1st form, ca 30x40cm
Kaksmet
4 Ägg
5 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
1 nypa Salt
1,25 dl Kakao
3 dl Vetemjöl
200g Smör, smält
Kokosglasyr
150g Smör
3 dl Vispgrädde
2 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 dl Ljus Sirap
400g Kokosflingor
Gör så här
Kaksmet: Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt salt, kakao och vetemjöl och smält smör. Grädda kakan i en bakplåtspapperklädd ugnsform i 200 grader, ca 20 min.
Kokosglasyr: Smält smöret och tillsätt resterande ingredienser. Låt glasyren sjuda några minuter under omrörning och bred ut den över den precis ny-uttagna kakan. Ställ sedan in kakan i ugnen på samma temperatur i ytterliggare 15-20 minuter.
Receptet är ifrån kalasgott.com :)
Kommentarer
Trackback