Cupcakes ;)
Här kommer bilder och recept från cupcakesbakningen med bästa Alva!!






resultatet plus en glasyren ;)

receptet :






resultatet plus en glasyren ;)

receptet :
4 msk |
1 dl |
3 dl |
2 tsk |
1 tsk |
2 tsk |
100 gram |
1,5 dl | ||
2 st | ||
200 gram | ||
Frosting |
||
100 gram | ||
500 gram | ||
3 msk | ||
2 msk |
Tillagning
Ca 16 stycken
1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
4. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med
kakaon.
5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Frosting
1. Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget
medan du vispar på låg fart.
2. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet
i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara
riktigt fast i konsistensen.
3. Klart att spritsa på dina cupcakes!
1. Blanda ned kakaon i det heta vattnet och rör tills all kakao är upplöst.
Låt svalna.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål.
3. Vispa smöret och sockret riktigt mjukt med en elvisp, tillsätt äggen,
ett i taget. Häll i mjölblandningen och rör tills allt är ordentligt blandat.
4. Hacka chokladen och tillsätt den sist tillsammans med vattnet med
kakaon.
5. Sätt i muffinsformar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3.
6. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.
Frosting
1. Vispa smöret mjukt och med elvispen, tillsätt florsockret lite i taget
medan du vispar på låg fart.
2. Rör sedan i kakaon och kaffet. Fortsätt sedan att vispa på medelhastighet
i några minuter så att krämen tjocknar ordentligt. Den skall vara
riktigt fast i konsistensen.
3. Klart att spritsa på dina cupcakes!
Kommentarer
Trackback