TANKAR

Träning är en väldigt stor del av mitt liv, jag mår bra av de och de får mig att orka med skolan, stress osv. men på senare tid har de varit något jag kännt mig tvingad till att göra. 
 
Jag pratade med alma om det här idag och fick mig en riktig tankeställare. Jag är varken nöjd eller missnöjd med min kropp och de finns många saker jag vill ändra på. Och på grund av de samhället vi lever i så känner man sig nästan tvingad (iaf jag) till att träna. Varje dag ser man bilder på snygga kroppar, på tv, instagran, twitter, ja överallt finns dem. De är så många av oss strävar efter att se ut. Men är de verkligen snyggt att vara pinsmal? Vi kvinnor har i grunden kurvor, de är naturligt och även riktigt snyggt.
 
Frågan är ju, skulle jag verkligen bli lyckligare om jag fick den kroppen jag ville ha? De skulle kräva väldigt mycket. Jag vet hur de känns att hela tiden behöva tänka på vad man äter och att få dåligt samvete så fort man äter något onyttigt eller väljer att skippa ett pass på gymmet. De är sjukt jobbigt att behöva känna så. De är nästan sorgligt hur mycket onödig tid vi lägger ner på att må dåligt över våra kroppar. Våra kroppsformer ser väldigt olika ut och alla kan inte se ut som en victoria secret modell. Dock tycker jag inte alls att de är snyggt men väldigt många tycker de och strävar efter att se ut så. 
 
Ibland glömmer jag bort varför jag egentligen tränar. Är de för att blir smal och få så snygg kropp som möljigt? Eller är de för att må bra och orka mer? Träning är ju bra men i lagom mängd. Alla dessa ideal är svårt att komma bort från, de finns överallt och påminner oss hela tiden. Så här ska du se ut. Det här är snyggt. 
 
Jag ställer väldigt lätt höga krav på mig själv och jag alltid varit rädd för att misslyckas eller inte vara tillräcklig. De kan vara både små och så stora krav och detta gäller inte bara träning utan även skolan. Jag är en person som övertänker väldigt mycket och förstorar upp saker och ting. Och bara av att börja prata om en sån här sak kan leda till att jag sitter och grubblar en hel kväll...
 
Men någonting jag ofta frågar mig själv är, gör jag de här för att jag känner mig tvingad eller gör jag de för att jag vill och ska må bra? Vi alla ser olika ut och de är ingen/inget som ska få trycka ner dig, bestämma hur du ska se ut eller hur mycket du ska träna, de är helt upp till dig. våga vara stolt över dig själv, belöna dig med nåt gott, gör inget du måste utan bara de saker du mår bra av. Alla är fina precis som man är och de måste vi börja acceptera.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fint inlägg Ebba, något som vi alla borde tänka lite på! <3

2014-03-02 @ 22:05:27
Postat av: Anonym

Men du skulle aldrig bli ihop med en kille som är tjockare än alla andra pinnar till killar?

2014-03-22 @ 20:48:42

KOMMENTERA:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0